1. İç mekân tasarımında; tasarım düşüncesini fikir aşamasından kullanıcı deneyimine kadar olan süreçte bütünsel olarak kavrayarak, sonuç odaklı tasarım geliştirme ve problem çözme becerisine sahip olmak.
2. Tasarım süreçlerini planlama, tasarım için gerekli malzemelerin belirleme ve maliyet hesabı yapabilme bilgisine sahip olmak.
3. Form, mekân, yapı ve çevre ilişkilerini analiz edip tasarımsal problem çözümleri geliştirmek.
4. Antropometrik verileri, kullanıcı deneyimlerini ve ergonomi ilkelerini yorumlayarak iç mekân tasarımına entegre etmek.
5. Meslek etiği, iş sağlığı ve güvenliği, fikri mülkiyet, düzenleyici standart ve yönetmeliklere uygun iç mekân tasarımları üretmek.
6. İç mekân tasarımı yaparken kullanıcı taleplerini göz önünde bulundurarak, tasarım süreçlerini sözlü, yazılı, teknik çizim, görsel sunum ve dijital ortamlar üzerinden etkili ve özgün bir şekilde aktarmak.
7. İç mekânın işlevi, kullanıcının profili, duyusal etkiler, teknolojik yenilikler, özel gereksinmeler, doğal ve yapay çevre koşulları doğrultusunda uygun tasarım, malzeme ve renk kombinasyonlarını belirlemek.
8. İç mekânda; aydınlatma, akustik ve iklimlendirme gibi konfor koşullarına yönelik sistemlerde kullanılan teknolojilerin neler olduğunun öğrenilmesi, bu teknolojilerin iç mekân ile ilişkisinin kurulması ve entegrasyonu hakkında yeterli bilgiye sahip olmak.
9. Meslek içi ve dışı ekiplerle disiplinlerarası uyum içerisinde çalışarak, takım çalışmalarında aktif rol üstlenmek.
10. Yaşam boyu öğrenme anlayışını benimseyerek kişisel ve mesleki gelişimi sürdürmek ve mesleki iletişim ağlarında yer almak.
11. İç mekân uygulamalarında kullanılacak yapı detaylarını çizmek ve bu detaylara uygun malzeme ölçeğinde çözümler üretmek.
12. Yapı elemanları, konstrüksiyon sistemleri ve strüktürel çözümler hakkında temel düzeyde bilgi sahibi olmak
13. Tasarım süreçlerinde; çevresel sürdürülebilirlik, kültürel mirasın korunması, kullanıcı konforu ve güvenliği konularını göz önünde bulundurmak.
14. İç mekân tasarımı meslek pratiğinin temel görev ve sorumlulukları doğrultusunda uygulama süreçlerinde yer alacak mesleki yeterliliğe sahip olmak.